Община Земен ще изгражда три обекта на стойност над милион и половина

Община Земен ще изгражда три обекта на стойност над милион и половина

   Областният управител инж. Емил Костадинов се срещна с кмета на Земен  Димитър Сотиров и се запозна с проектите, които Общината реализира. В рамките на разговора стана ясно, че ще бъдат изградени три обекта –два пътя и един мост на стойност 1 590 000 лв. Средствата са отпуснати от Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане.

В началото на месец септември Община Земен е направила ремонт на местното училище СУ „Св. Св. Кирил и Методий“  по предписание на  Регионалната здравна инспекция на стойност 28 000 лв. 

За жителите на общината е изградено и специално мини футболно игрище. Обектът се намира на терена на старото училище и е по проект на Държавен фонд земеделие на стойност 98 000 лв.

„Радвам се, че продължавате да надграждате и да развивате започнатото през годините, за да могат жителите на Земен да имат по-благоприятна среда за живеене“, сподели областният управител и приветства кмета за успешното реализираните проекти.

Сотиров сподели, че продължава да работи и по трансграничните програми, които са важни за целия регион, който е богат на културни и исторически ценности.

Сред тях е и ремонта на читалищата „Светлина“ и „Надежда“ в селата Еловдол и Дивля, където Община Земен е партньор по проект с община Бойник, Република Сърбия. 

„През месец октомври предстои почистването на коритото на Врабчанска река, от село Мурено до разклона на реката“, посочи Сотиров. По негови думи, сформираната Местна инициативна група /МИГ/ сериозно работи за намирането и печеленето на различни проекти, по които е допустима. Съвместно с нея Община Земен кандидатства за ремонт на две административни сгради и на църквата в село Еловдол. Продължават ремонтите на улици и пътища със средства от капиталовите разходи