Четирима заразени с COVID 19 има в пернишката фирма „Сигма ИС“, която се намира на площадката на „Стомана Индъстри”

Четирима заразени с COVID 19 има в пернишката фирма „Сигма ИС“, която се намира на площадката на „Стомана Индъстри”

Нови 8 заразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник само на 5 октомври, по  данни от Националната информационна система за борба с COVID-19. За периода 2-4.10.2020 г. на територията на областта са регистрирани 6 заразени с COVID-19, което означава, че за период от три дни новозаразените в региона са 14. Подобен ръст не е констатиран от началото на обявяването на пандемията. Четирима от новите случаи са служители във фирма „Сигма ИС“ АД гр. Перник, която се намира на територията на „Стомана Индъстри“ АД. По тази причина във фирмата ще се проведе пълна дезинфекция. Всички служители във фирма „Сигма ИС“ ще бъдат тествани за COVID-19.

По информация на Регионалната здравна инспекция сред новозаразените са: мъж на 22 г. от с. Кралев дол, който е на домашно лечение; мъж на 64 г. от гр. Перник, който е хоспитализиран в УМБАЛСМ Пирогов; жена на 78 г. от гр. Перник, която е хоспитализирана в УМБАЛСМ Пирогов; жена на 49 г. от гр. Перник, която е на домашно лечение; четирима мъже на 47, 56, 57 и 59 години от гр. Перник, които са също на домашно лечение. мъж на 59 г. За съжаление  59-годишният полски гражданин,  международен шофьор, който бе хоспитализиран в МБАЛ Перник, е загубил битката с коронавируса, въпреки положените усилия от лекарския екип.

Към момента на територията на региона са активни 30 заразени. От тях 19 са на домашно лечение, а 11 са хоспитализирани, от които в СБАЛББ Перник са 4, в МБАЛ Перник – 4 и  в софийски болници – 3..

Поставени под карантина са общо 64 заразени. От тях в община Перник са 54, в община Радомир – 6, в община Ковачевци – 4 и нито един в общините Брезник, Трън  и  Земен .