Откриха санираната детска градина в Трън

Откриха санираната детска градина в Трън

Днес официално бе открита санираната сграда на детска градина „Ален мак” в Трън.Откриването се превърна в празник както за колектива на детската градина, така и за малчуганите. Те заразваха гостите на откриването с песни и стихотворения

На тържеството по повод откриването на санираната сграда присъства  областният управител инж. Емил Костадинов, кметът на община Трън Цветислава Цветкова, председателят на Общинският съвет в града Бойчо Харалампиев.  

Стойността на ремонта възлиза на 215 000 лв. В рамките на тази  сума е сменено и цялото осветление.  Детското заведение се посещава от над 100 деца на възраст от 10 месеца до 7 години. 

„Винаги е радостно, когато имам възможност да присъствам на такова събитие, с което да открием поредната обновена детска градина на територията на област Перник. Днес е много хубав ден, защото празникът съвпада и с Международния ден на учителя. По този повод  изразявам своята признателност и уважение към всички учители за усилията, възпитанието и грижата, които полагат за  нашите деца“, сподели инж. Костадинов и пожела на целия екип здраве, а на малките момичета и момчета  много усмивки и безгрижни игри в новия слънчев дом. 

“ Няма кмет, който да не се гордее, когато в мандата си ремонтира детски градини и училища“, заяви  Цветислава Цветкова. Тя не скри, че е щастлива, че малките жители на общината  ще бъдат на топло и уютно място в една хубава и обновена сграда. 

“ Ще продължим да работим в тази насока , както го правим и досега, надявам се да постигнем още хубави резултати. Желая много здраве и прекрасни моменти на малките възпитаници“, пожела кметът на Трън. 

Детското заведение е и със сменена дограма, ремонтиран покрив и за още 65 000 лв. е закупен котел на пелети.