Млади перничани с празнични инициативи за Деня на града

Млади перничани с празнични инициативи за Деня на града

Празнична инициатива за Деня на града под мотото „Рестарт“организират млади хора от Перник. Предвидени са изложби, представяне и четене на книги, срещи с автори, градски базар с ръчно изработени уникати и вкусотии и още много изненади, които ще се проведат от 15-ти до 18-ти октомври.
16 октомври град Перник ще РестАртира денят с книга. Различни издателства ще гостуват на арт фестивала РестАрт Перник. Ще можете да се запознаете с книгите им и да ги закупите от щандове, разположени в Двореца на културата от 10:00 до 19:00 часа.
Ако обичате мистиката, драматизмът и приключенията, които съпътстват читателя, ще харесате и книгата Кристалите на Гаол’мор от Никола Колев. Той ще гостува на 16 октомври от 12:30 часа в Двореца на културата. Ще има и романтично четене на стихове и истории за любов в Двореца на културата на 16 октомври от 10:00 часа. Цвета Тодорова ще чете любими извадки от книгите си и ще раздава автографи. Ако все още не сте се сдобили с нейни книги, ще можете да го направите на място.
На 17-ти октомври (събота) ще има есенен базар. И този път локацията е пред и в Двореца в Перник. Програмата и участниците ще бъдат много разнообразни. Ще има и детски работилнички, рисуване с вино на открито, музика, много хенд-мейд участници, коктейли и здравословни продукти.
Ако искате да се видите в забавна карикатура,то несъмнено се отбийте на 16 и 17- октомври пред Двореца на културата. Там ще ви очаква майсторът на карикатурите Кирил Богданов. На 16 и 17 октомври от 10:00 до 19:00 часа пред Двореца на културата Габриела Павлова ще ви рисува с къна и джагуа. И двете са напълно безвредни, а къната е дори полезна. Самата тя е билка, която има множество лечебни свойства. Къната остава на кожата около седмица и е с тъмно кафяв цвят, а джагуата седи с тъмно син цвят и издържа до две седмици. Цената зависи от сложността, мястото и големината на рисунката.