„Топлофикация Перник” дари дезинфектанти и предпазни средства на ТПГ” Мария Кюри”

„Топлофикация Перник” дари дезинфектанти и предпазни средства на ТПГ” Мария Кюри”

 „Топлофикация Перник” изненада приятно ръководството на ТПГ”Мария Кюри” в Перник вчера. Топлофикационното дружество дари на гимназията дезинфектанти-гел и на спиртна основа над 35 литра, 400 маски и над 200 чифта ръкавици.

 Ясен Кацаров, от „Топлофикация Перник”,  даде дарението на директора на училището инж. Цветелина Миланова.

„Топлофикация Перник” ни е партньор от три години в дуалното обучение на учениците от паралелката  „Електрообзавеждане на производството»,. През годините дружеството  осигури стипендии на трима наши ученици, а сега ни предоставя и материалната си база за провеждането на практиката на учениците от тази паралелка в реална работна среда. Имаме подписании договори за шест ученици от тази паралелка, като по време на практиката дружеството ще им заплаща възнаграждение. Това определено ще мотивира нашите ученици при усвояването на знанията и ще им гарантира работа при завършване на образованието», поясни инж. Миланова.

«Ръководството на «Топлофикация Перник» има твърдото намерение да продължи партньорството си с ТПГ»Мария Кюри» и ще разчита след завършване на образованието си, учениците от паралелката «Електрообзавеждане на производството» да  дойдат на работа в дружеството», заяви Ясен  Кацаров.