Половин община Перник остава без вода заради изграждането на новия водопровод!

Половин община Перник остава без вода заради изграждането на новия водопровод!

Поради извършване на строително-монтажни дейности по изграждане на новия водопровод, днес- 30.09.2020 г ще бъде спряно водоподаването в кв.”Твърди ливади” в Перник”. Това информираха от „В и К” Перник. От там увериха, че след приключване на монтажните дейности от фирмата изпълнител, водоснабдяването в квартала ще бъде възстановено.

От водоснабдителното дружество информираха още, че утре-  1.10.2020г. и на 2.10.2020г. от 06.00ч. , поради извършване на строително-монтажни дейности по свързване на новия батановски водопровод, ще бъде спряно водоснабдяването на улиците: “Ален мак“, “Люлин“, “Рила“, част от  “Протожерица“, “Средна гора“, “Марина бара“, “Средец“,  “Цани Гинчев“, “Китка“, Багова махала, кв.”Бела вода”, кв.”Кристал”, кв.”Варош”,  град Батановци и селата: Лесковец,  Богданов дол, Черна гора и Ярджиловци. Монтажните дейности ще продължат до завършването им от фирмата изпълнител – „Райкомерс“.

По информация от дружеството, вчера обемът на язовир „Студена” е бил 20 299 900 куб.м. Притокът във водоема е бил 173 л/сек., а разхода – 577 л/сек. Това означава, че разходът е по-голям от притока близо 5 пъти.