Нова порция шофьори, нарушили закона, на съд

Нова порция шофьори, нарушили закона, на съд

34-годишен ще отговаря за управление на нерегистрирано АТВ.

На 6 август, в Брезник е проверено АТВ, управлявано от 34-годишен местен жител. Органите на реда установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Република България. След проведено разследване, шофьорът му е привлечен като обвиняем по чл. 345 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Перничанин отива на съд за шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила.

На 22 август, в Радомир е проверен товарен автомобил „Тойота“ с водач 39-годишен мъж от областния град. Тестът му за алкохол показал 1, 68 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

24-годишен ще отговаря за управление на автомобил под въздействието на наркотици.  Младежът бил проверен на 22 септември на улица „Първи май“ в областния град. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение  „подписка“.