Прокуратурата в Перник разследва 37-годишен за незаконно държане на коноп в къща в село Елов дол

Прокуратурата в Перник разследва 37-годишен за незаконно държане на коноп в къща в село Елов дол

   Окръжна прокуратура–Перник води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

   На 23.09.2020 г., в къща в махала „Баринци“ в с. Елов дол, община Земен, област Перник, са открити високорискови наркотични вещества. Общото количество на иззетия коноп възлиза на 913,58 грама, на стойност 5481,48 лева. Дрогата била разпределена на няколко части.

   С оглед събраните доказателства в началния етап на наказателното производство – разпити на свидетели, оглед на местопроизшествието и писмени данни, в качеството на обвиняем по случая е бил привлечен И.М. , на 37 години.

 Наблюдаващият делото прокурор е внесъл в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Същото е било оставено без уважение, като на обвиняемия М. е била наложена мярка за неотклонение „домашен арест“. Държавното обвинение е внесло протест срещу това определение на съда.

 Престъпното деяние, за извършването на което И.М. е привлечен в качеството на обвиняем, е наказуемо с „лишаване от свобода“ за срок от две до осем години и глоба.

   Разследването продължава.