Три бързи производства са започнати в Перник и Радомир

Три бързи производства са започнати в Перник и Радомир

  46-годишен перничанин е задържан за унищожаване и повреждане. Инцидентът е станал на 25 септември малко преди полунощ. Служители на частна охранителна фирма уведомили полицията, че е счупен игрален автомат в пернишко казино. Полицаи от Първо РУ реагирали незабавно и в близост до игралната зала бил задържан 46-годишен от областния град, заподозрян за извършеното престъпление. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч. и е започнато бързо производство по  чл. 216 от Наказателния кодекс.

  С 1, 66 промила алкохол в издишания въздух е шофирал автомобила си марка Опел „Астра“ 25-гтодишен перничанин. Младежът е проверен тази нощ, около 00, 40 ч. на ул. „Софийско шосе“ в гр. Перник. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. Разследването продължава по чл. 343 „б“, ал.1 от Наказателния кодекс.

  19-годишен радомирец е управлявал автомобил под въздействието на наркотични вещества. На 25 септември през нощта, на ул. „Дупнишка“ в гр. Радомир е проверен Сеат „Ибиза“ с водач 19-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Задържан е за 24 ч. с полицейска заповед и работата по случая продължава.