Ловно-рибарската дружинка в село Одраница се сдоби с ценна придобивка

Ловно-рибарската дружинка в село Одраница се сдоби с ценна придобивка

Ловно-рибарската дружинка в село Одраница се сдоби с ценна придобивка- ловна хижа. В дружинката членуват 46  ловци. Тя е създадена преди повече от 40 години на територията на „Държавно горско стопанство Трън”, заедно с дружинките на селата Декьовци и Пенкьовци . От 1986 година се прехвърля в „Държавно горско стопанство Земен” и става самостоятелна. Председател на дружинката в Одраница сега е Владислав Иванов, който е и член на управителния съвет на Ловно-рибарско дружество Радомир.

Ловците от дружинката целогодишно полагат много грижи за дивеча, за да може той  да се размножава и увеличава популацията си. За целта ловците са изградили няколко заслона и навеса, оборудвали са и два фургона, така че във всяко от четирите ловни полета, които стопанисват, да има къде да се подслонят. Едрият дивеч- сърни, елени, диви прасета, се подхранва целогодишно с концентриран фураж. Изградени са места за водопой и солища. През изминалия ловен сезон всички ловци единодушно решили, със собствени сили и труд да си изградят отопляема ловна хижа до един от съществуващите навеси.

С много желание и доброволен труд вече е изградена масивна постройка от 100 км. м. Тя е измазана отвън и отвътре и е покрита с керемиди. Изграден е водопровод, тоалетна и баня, има дори и камина, Е, има още довършителни работи по сградата, но важното е,че тази зима тя спокойно може да приюти ловците на топло. И, както повелява традицията, за да има слука и всички да са живи и здрави, новопостроената хижа беше осветена. На освещаването, което се превърна в празник за село Одраница,  за всички дошли ловците бяха подготвили курбан и две чевермета. Присъстващите си пожелаха не само слука през новия ловен сезон, но и да няма никакви произшествия  по време на лова.