Три пъти спирал ремонтът на надлез „Иван Вазов“ в Перник

Три пъти спирал ремонтът на надлез „Иван Вазов“ в Перник

Три пъти са преустановявани ремонтните дейности на пътния надлез „Иван Вазов“ от началото на строителните работи до момента. Причините са много – въведеното извънредно положение в страната заради пандемията, съгласувателни дейности с кабелни оператори, необходимост от промяна на разрешителното за строеж и лоши климатични условия. Това стана ясно на последното редовно заседание на пернишкия ОбС, проведено в последния работен ден на миналата седмица. Припомняме, че съоръжението, свързващо центъра на областния град с района над автогарата, е строено преди повече от три десетилетия. Изградено над жп линията и главния път за Кюстендил, то е една от най-натоварените пътни отсечки в Перник. Досега на надлеза основен ремонт не е правен и състоянието му е повече от окайващо. За цялостната му реконструкция правителството отпусна миналата година 600 хиляди лева.

Ето и подробностите по проблема, изнесени от кмета Владимиров в отговор на питане на предишно заседание на минипарламента. Той информира, че с договор Nо30/21.02.2020г. Община Перник е възложила ремонт на надлез „Иван Вазов“ на фирма ДЗЗД “Надлез Перник“, като срокът за изпълнение на договора е 150 календарни дни. „На  24.04.2020 г. е подписан Протокол 2 / открита е строителна площадка/ , на 25.04.2020г. обектът е спрян поради Закон за инзвънредно положение. На обекта се възобновяват строителните дейности на 14.05.2020г. с изтичане на инзвънредното положение.

На 01.06.2020г. обектът е спрян поради необходимост от съгласувателни действия с кабелни оператори и ежедневни валежи от дъжд. На обекта се възобновяват строителните дейности на на 1 юли 2020 г. На 1 септември. обектът е спрян поради необходимост от промяна в Разрешението за строителство съгласно чл.154 от ЗУТ. На обекта се възобновяват строителните дейности на 11 септември 2020 година“, уточнява градоначалникът.