Обучаваха младежи в Радомир как да постигат целите си

Обучаваха младежи в Радомир как да постигат целите си

Младежи от Радомир на възраст между 18 и 29 години участваха в тренинг по личностно развитие, по време на който се обучаваха как да си поставят цели в личен и кариерен план, да работят ефективно по тях и да ги реализират. Обучението включваше упражнения, в които младежите активно участваха.

Обучението беше водено от Десислава Александрова, която е кариерен консултант и местен координатор на проект “Младежта в действие” (Raise Youth). Тя представи пред участниците още и предстоящите сертифицирани курсове, които ще се проведат в Регионален младежки център Raise Youth, базиран в град Брезник.

През ноември в центъра ще започне курс по IT мениджмънт, по време на който участниците ще научат как се създава електронен магазин и ще усвоят други полезни умения в тази сфера.

Младежите от Радомир заявиха желание за участие в курсове по фотография, сторителинг и везба. По време на курса по везба ще бъде изработен календар с мотиви от българската шевица, който ще се разпространява в общините от област Перник.

Курсовете са безплатни, а организаторите покриват разходите за транспорт и храна. Форматът им е различен, някои от тях са съботно-неделни, а други седмични. Обучението за планински водачи е едногодишно, а изискването към участниците в него е да са силно мотивирани, да подходят сериозно към материята и да издържат съответните изпити.

От младежкия център планират да проведат състезание по предприемачество, като призовават в него да се включат и младежи от община Радомир. “Могат да се организират и курсове по други теми, съобразно желанията на участниците”, заяви Десислава Александрова.