Рецидивист, извършител на грабеж на перничанка,  е изправен на подсъдимата скамейка

Рецидивист, извършител на грабеж на перничанка, е изправен на подсъдимата скамейка

   Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.Я. (на 56 години) за извършено от него, в условията на опасен рецидив, престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл.198, ал.3 от НК.

 Около 14 ч. на 24.06.2020 г. обвиняемият В. Я. вървял по улица „Христо Ботев“ в Перник, когато видял жена в двора на двуетажна къща. Доближил и я заговорил, а впоследствие продължил пътя си. Междувременно стопанката седнала да почива на градинска люлка.

 Не след дълго обвиняемият се върнал и успял незабелязано да пронике в сутерена на чуждия дом. Претърсил мебелите и в едно от чекмеджетата на кухненския шкаф открил портфейла на жената. Тъкмо бил извадил от него парична сума в размер на 75 лева, когато се прибрала стопанката на имота. Тя започнала да вика, а той със сила я изблъскал, след което безпрепятствено напуснал къщата.

 Впоследствие, в хода на разследването по образуваното досъдебно производство, пострадалата по категоричен начин е разпознала обвиняемия, като лицето, извършило грабежа.

 При огледа на местопрестъплението, от пода на сутерена са били иззети мирисови следи. Изготвената одорологична експертиза е установила, че същите са били оставени от В.Я.

 Предстои наказателното производство срещу многократно осъждания мъж да продължи в съда.