Перник става все по-уютен и приветлив!

Перник става все по-уютен и приветлив!

Перник става все по-уютен, по-чист и приветлив град за живеене. За това говорят усилията на общинската управа в тази насока и многобройните отзиви на хората от общината за доброто, което новите управници творят с всеки нов ден.

А то, доброто, е видимо. 22 нови кошчета за отпадъци закупи  кметство Изток. Те са  разпределени по спирките на градския транспорт където липсваха такива или бяха повредени както и на детски площадки. „В идните седмици ще  закупим и поставим още кофи за смет. Благодарим на всички жители на“ Изток“ и“ Мошино“, които ежедневно ни подават сигнали“, каза кметът на кметство Изток Десислава Стоянова.

По сигнали на жители на „Тева“ пък бяха третирани срещу бълхи тревни площи в квартала. Обработката бе извършена с безвредни за хората и животните препарати от общинското търговско дружество „Дезинфекция“.

За гнезда на оси в опасна близост до търговски обекти в „Димова махала“ сигнализираха жители на квартала. Унищожаването на жилещите насекоми започна в събота, а днес бе извършено повторно третиране с препарати.

В целия град се чистят зелените площи и градинките от изсъхнали клони и дървета, създадени бяха красиви цветни кътове в целия град.

Перничани се радват на реновирания мост при бившето кино „Кракра“. Там бяха обновени настилката, осветлението и оградата, по която са монтирани и ефектни цветни саксии. Двата подхода на моста също  бяха изградени изцяло. При ремонта бе направено и техническо обследване на моста, а откритите проблеми бяха отстранени. Започва и ремонтът на моста при Общински младежки дом-Перник. Реновират се улици и пътни съоръжения. Ежедневно по график се мият улиците в целия град. А чудесните културни и спортни изяви не са една и две.

Перничани са впечатлени и от усилената работа на младия кметски екип, който бяга от всякаква показност. За това адмирациите са заслужени!