Стартира кампанията „Дни на безопасността на пътя“.

Стартира кампанията „Дни на безопасността на пътя“.

От днес до 22 септември ще се проведе Eвропейската кампания ROADPOL – „Дни на безопасността на пътя“.  В тази връзка областният управител инж. Емил Костадинов се обърна с апел към всички жители на област Перник да бъдат внимателни, отговорни и солидарни на пътя.

„Да бъдем отговорни на пътя с  поведението си  като пешеходци, като водачи и като пътници. Безопасността на движението е споделена отговорност. Нека да бъдем внимателни, защото нашите родители, деца и приятели ни очакват. На пътя животът е с предимство – не го забравяйте! Шофирайте разумно! „Остани жив! Пази живота!“, призовава областният управител.

Целта на инициативата е  да намали до 0 поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия, който за европейския континент е 70 човешки живота на ден. 

Организаторите от ROADPOL застъпват позицията, че за жертвите на пътя отговорността е на всички, и призовават за внимание при участие в движението по пътищата, за да защитим себе си и другите от пътни инциденти и вреди.