Кварталите „Мошино” и „Изток” в Перник останаха днес без вода, заради неотложни ремонтни дейности

Кварталите „Мошино” и „Изток” в Перник останаха днес без вода, заради неотложни ремонтни дейности

Читатели на Днес и утре позвъниха на редакционния ни телефон, за да научат защо в кв. „Изток” днес няма вода.

Редакционната ни проверка установи, че днес,  16.09.2020г. (сряда), от 6.00 часа е  спряно водоподаването за кв.”Мошино”, кв.”Изток” и село Г. Бучино, във връзка с предстоящи строително-монтажни дейности по изграждане на нов водопровод на ул.“Младен Стоянов“ в кв.”Мошино” от външна фирма изпълнител на проекта. Това информираха от „В и К”, като напомниха, че информацията е качена на сайта на дружеството още на 14 септември. Управителят на водоснабдителното предприятие увери, че най-късно до края на днешния работен ден водоподаването в засегнатите райони ще бъде възстановено.

С нарушено водоподаване, заради аварии,  днес останаха и жителите на кварталите „Проучване” и „Байкушева махала”, и село Дивотино, където работи външна фирма. Ремонтни дейности по отстраняване на аварии се извършват и на улиците: „Мальовица“, „Люлин, „А. Батенберг“,  „Отец Паисий“, „Търговска“и .“Найчо Цанов“,. Без вода останаха днес и жителите на ул. „Вела Пеева” в кв.”Църква”, село Драгичево- под резервоара при борсите и село Рударци- ул. „Родопи”. Поради това в тези райони е нарушено водоснабдяването, до отстраняването на повредите по водопроводната мрежа.

От  „В и К” информираха още, че днес обемът на язовир „Студена” е достигнал 20 792 500 куб.м. Притокът във водоема днес е бил  66 л/сек., а  разходът – 485 л/сек. Това означава, че притокът е по-малък от разхода над 7 пъти.