С много настроение започна първия учебен ден в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“

С много настроение започна първия учебен ден в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“

С празнично настроение и много усмивки започна първия учебен ден за учениците от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“. Особено вълнуващ беше той за малчуганите, които за първи път прекрачваха училищния праг- първокласниците. Според директора на училището Севделина Димитрова, тази година има три паралелки с първокласници, които са запълнени на максимума. Тя увери, че са взети всички предпазни мерки, с оглед предотвратяване от заразяване с коронавирус. „ Днес е много специален ден за децата, които за първи път прекрачват прага на това училище- за първокласниците. Това е по-особена година, но ние сме убедени, че ще се справим с всички предизвикателства и като колеги, и като родители. Нека взаимно се учим едни от други, вървейки заедно по този нелек път”, заяви Севделина Димитрова.

На тържеството по повод първия учебен ден присъстваха секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков, народният представител Любомир Бонев и много родители. Мартин Жлябинков поздрави учители, родители и ученици от името на кмета на Община Перник Станислав Владимиров. Той пожела тази година да е здрава и  успешна както за учениците, така и за учители и родители.

Любомир Бонев поздрави всички с първия учебен ден. Той пожела на учители и родители с общи усилия да направят така, че децата да израснат като добре образовани и амбициозни млади хора, които да защитават доброто име на родния Перник.

По традиция, след първия учебен звънец, първи прекрачиха прага на родното училище първокласниците.