Равносметката: Над 11 хил. лв. събрани на Фестивал на книгата в Перник

Равносметката: Над 11 хил. лв. събрани на Фестивал на книгата в Перник

11 218, 49 лв. са събраните средства от благотворителния Фестивал на книгата в Перник. В рамките на седмица перничани имаха възможност да вземат книга от разположения на центъра базар и да оставят в кутия колкото средства преценят. Съгражданите ни попълниха библиотеките си с почти 3000 книги, а останалите ще бъдат запазени за други благотворителни събития.

Община Перник и Фондация „Богданова и Данаилова“ благодарят на всеки, който отдели от средствата си, за да помогне на нашите болни съграждани.

„В следващите месеци съвместно с Община Перник подготвяме още интересни благотворителни инициативи, с които скоро ще запознаем съгражданите ни. Благодарим за това, че отново показахте, че имате големи сърца“, казаха Катрин Богданова и Венеция Данаилова.

Двете дами изказаха благодарност на всички, които с душа и сърце се включиха в блатогворителната инициатива. Ето какво написаха на официалната страница на Фондацията си:

„Перничани надминават всеки път нашите очаквания! И не го казваме за първи път! Ще ви издадем наши наблюдения от изминалата седмица. Знаете ли, че имаше хора, които просто идваха и оставяха по 100 лв. за 1 брой книга, или такива които дори не взимаха, а оставяха пари? Имаше изключително много ценители. Те успяха да намерят много редки издания, които не са виждали и в антикварните магазини. Те също, като ценители, оставяха не малки суми пари. Децата от БМЧК ПЕРНИК бяха всеки ден заедно с нас. Организирани и с усмивка. Надежда Димова-това е жената, която буквално само не спеше на площада през цялата седмица, а и преди това. Другото наше Наде, която помагаше също неуморно! Търговия „Балдимар“ – никога не останахме жадни! Бързи закуски „Диабло“ – благодарим и на вас! Клоунът Бонбончо и цялото й прекрасно семейство. Мони от Мони арт Студио- снимките, които направи днес за нас, са уникални. Маг Жиров, който не спираше да забавлява всички. Нашите приятели от „EKOTOI“, които безвъзмездно ни предоставиха маси за базара. Event Monkey’s – озвучиха днешния празничен ден. Вие не за първи път ни помагате! Помним, всичко помним. „Арт Салон“ Перник отвори врати и в почивния си ден, за да ни даде ток. Магазин“ Зарко Табакос“ – вие сте уникални! Цяла седмица бяха до нас, помогнахте не само с труд . Благодарим ви! Това са наглед мънички приноси, но за нас те са в основата на всичко. А истинската магия я направиха перничани… „Заедно в доброто“. Е, какво по-хубаво от това…”

„Искам да изразя специални благодарности за Венеция Данаилова и Катрин Богданова, за прекрасната организация на благотворителния базар. Благодарим и на всички перничани, които обогатиха библиотеките си и по този начин помогнаха, за да съберем сумата, която ще обявим след края на базара“, каза на закриването на фестивала зам.кметът Стефан Кръстев.