Фолклорна група”Славена” се представи блестящо на Националния фестивал в Китен

Фолклорна група”Славена” се представи блестящо на Националния фестивал в Китен

  Фолклорва трупа „Славена” при читалище „Лазо Стоянов” -село Косача, отново се представи блестящо на Националния фолклорен фестивал „Китен и приятели”, организиран от община Приморско. В него взеха участие около 50 трупи от цяла България.

 На фестивала фолклорната група спечели златна статуетка и благодарствено писмо за участието си. За изпълнението си солистката на групата Антоанета Методиева, получи златен медал и грамота за песента „Прочул се Найден”. Деветте певици на групата заслужено обраха овациите на публиката.

 Въпреки предизвикателството, пред което за първи път групата бе изправена- да участва на подобен фестивал без своя ръководител Румен Василев, който е извън страната, певиците се справиха отлично. Фолклорната група изразява своята благодарност към директора на фестивала Златка Ставрева, която е осигурила местен акордеонист. Той предварително, по телефона, бил информиран за песните, с които групата ще участва Певиците успели буквално преди излизане на сцена да направят една бърза репетиция с акордеониста.  Музикантът също бил възхитен от техните гласови данни. Групата се явила на фестивала с две песни: „Чу се оро” и „Мома има”.

 От този сезон ФК”Славена” има две нови попълнения. Това са десетгодишната Ростислава Ростиславова и дванадесетгодишната София Емилова, които много бързо се вписаха в групата и са приети много радушно от участничките в групата.