Близо половината от членовете на общинската партийна организация на БСП в Перник до 17.30 ч бяха гласували за лидер на партията

Близо половината от членовете на общинската партийна организация на БСП в Перник до 17.30 ч бяха гласували за лидер на партията

Точно в 7.00 ч. днес стартира прекият избор за лидер на БСП в Перник. Към 11 ч. в секцията, разположена в централата на пернишките социалисти, на ул. „Радомир”-1, бяха гласували 80 човека, по информация от секционната  избирателната комисия. Нейн председател е Валентин Варадинов,  а членове са Доротея Василева и Лилия Георгиева. Това означава, че към този час са упражнили своя вот 20% от имащите право да гласуват в най-голямата секция в региона. Тя включва не само централната градска част на областния град, но и някои партийни членове от кварталите на града, които са декларирали, че желаят да гласуват в нея. Това, на практика, означава, че в тази секция ще гласуват около 40% от членовете на общинска партийна организация на Перник, в която членува 1086  човека.

Председател на общинската избирателна комисия в Перник е Николай Добрев. Зам. председател е Кръстинка Ботева, секретар Асен Варадинов и членове Милена Милошева, Татяна Вангелова, Румен Евлогиев и Станка Рударска. По информация на Николай Добрев, на територията на община Перник са разположени 9 секции. От тях 3 са стационарни, 5 са мобилни и 1 е подвижна.

Към 17.30 ч, по информация на СИК- в Перник, за лидер на БСП са гласували 186 членове на социалистическата партия. Това означава около 48% от имащите право на глас. Имайки предвид факта, че до края на изборния ден остават още час и половина, то със сигурност над 50% от членовете на пернишката общинска партийна организация на БСП ще са направили своя избор за лидер на столетницата.

От ОИК на БСП-Перник поясниха, че в 19.00ч трябва да приключи изборният ден. Той може евентуално да бъде удължен само, ако има хора пред секцията, които не са упражнили правото си на глас.