Тръгна Фестивалът на книгата в Перник

Тръгна Фестивалът на книгата в Перник

Любителите на книгата в Перник, а и гостите на града, от днес можеха да се порадват на богат избор на четива, тъй като започна Фестивалът на книгата. На щандовете, подредени в централната градска част, има всичко, за всеки вкус, за всеки интерес. Изборът е изключително богат, а всеки може да намери четивото, което би зарадвало сърцето му. Цена има за само за колекциято чисто нови издания. За останалите – кой колкото прецени, че може да даде. Първите купувачи пуснаха в кутиите десетачки, радвайки се на намереното богатство. А то наистина е голямо – над 6000 тома бяха събрани, в дните преди откриването на фестивала.

Различният, уникален фестивал на книгата е с изцяло благотворителен характер. Той ще продължи до 13 септември, а всички събрани средства накрая ще се разпределят за болни перничани.

Инициативата е на фондация „Богданова и Данаилова“ с подкрепата на кмета Владимиров. Помощ на организаторите оказаха граждани и представители на младежката структура на БЧК в града.

Перничани са доказали, че са хора с широки сърца. Тази седмица те не само могат да обогатят своите домашни библиотеки, а и отново да помогнат на страдалци, отделяйки средства, които за него може да са малко, но за някой нуждаещ се да са част от сбъдване на надеждата за живот!