След половин век прекъсване дамско рали в Перник!

След половин век прекъсване дамско рали в Перник!

След половин век прекъсване , в Перник бе проведено дамско рали, наречено на името на областния град, в което се включиха 26 екипажа, съставени изцяло от представителки на нежния пол. Състезанието, проведено в навечерието на Деня на Съединението,  бе организирано от автомобилен спортен клуб „Диамо рейсинг“ и Община Перник.  Своето шофьорско майсторство  по трасето показаха дами от цялата страна.

Екипажите бяха разпределени в два класа според кубатурата на автомобилите, с които ще участват:

Клас Мини – до 1600 куб.см.

Клас Макси – над 1600 куб.см.

Шофьорските умения на състезателките бяха подложени на сериозни изпитания. Екипажите трябваше да преодолеят сложни схеми за майсторско управление за най-добро време. Те включваха елементи като слалом между конуси, паркиране в преден и заден гараж, успоредно паркиране и др.

Безапелационните победители в „Дамско рали – Перник, което станаха Кети Томова и Северина Байчева от клуб „Хоби кар“. Общото време, за което те преминаха през трите изпитания бе 91,40 секунди. Втори се класираха Мария Здравкова и Мария Иванова, а третотот място бе за Петя Генчева и Адриана Ангова.

Представянето на всички участнички бе приветствано и от перничани, които се наслаждаваха на майсторското им преминаване през препятствията.

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров откри събитието като  поздрави участничките и им пожела успех. „Дамското рали, което възраждаме след 50 годишно прекъсване ще се превърне в традиционно за Перник и ще го надграждаме, за да стане градът ни познат с такива прекрасни събития, каза Владимиров. Той добави, че адреналинът трябва да остане на състезателните трасета и водачите са бъдат отговорни за останалите на пътя. Градоначалникът  благодари на Диана  Стоянова и Кристиян Иванов, които са двигателите на възстановяването на дамското рали.