Пернишки кадър на Темида – Десислава Ахладова, поема Министерството на правосъдието

Пернишки кадър на Темида – Десислава Ахладова, поема Министерството на правосъдието

Досегашният заместник-министър Десислава Ахладова заменя Данаил Кирилов на поста министър на правосъдието. Проектът за персонални промени в Министерски съвет бе внесен и гласуван днес в парламента.  Данаил Кирилов подаде оставка като министър на 26 август, без да посочва конкретни мотиви за това свое решение.

Според справка в сайта на правосъдното министерство, Ахладова е родена през 1974 година. Придобила е магистърска степен „Право“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Била е ръководител на Административен съд–Перник и на Районен съд-Перник.

В периода 2000 г. – 2004 г.  е била районен съдия в Районен съд-Перник, а година преди това е била младши съдия. От  2004 г. до 2014 г. е била заместник-административен ръководител на Районен съд-Перник, а година преди това е била младши съдия в Окръжен съд-Перник. През 2017 г. оглави Административния съд в града.

Десислава Ахладова към момента е зам.-министър на правосъдието. Припомняме, че тя бе и временен титуляр на поста, след като Цецка Цачева подаде оставка заради намесването на името й в скандала “Апартаментгейт”.