В Трън ремонтират пет улици на стойност над 1 милион лева

В Трън ремонтират пет улици на стойност над 1 милион лева

Община Трън ремонтира основно пет улици на стойност 1 154 179 лв. чрез Държавен фонд  „Земеделие“. Това сподели кметът Цветислава Цветкова в разговор с областния управител инж.Емил Костадинов и заедно инспектираха част от обектите. Отпуснатите средства са по проект „Реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински улици и тротоари в община Трън“.

„Радвам се, че все повече пътища и улици променят облика си. Това повишава качеството на живот  в населените места. С добрата инфраструктура има достъпност до всички точки в областта“, сподели инж. Костадинов.

Ремонтните дейности са стартирали в началото на август и ще продължат 36 месеца.

Четири от улиците са в град Трън и една в село Филиповци. Те ще бъдат изцяло асфалтирани, ще се ремонтират тротоарите, ще се поставят нови бордюри, пътна маркировка и пътна сигнализация.

„Две от улиците“ Георги Бабичев“ и“ Пещерица“ са в непосредствена близост до скалния параклис „Света Петка“, което ще създаде удобство не само за жителите, но и за туристите, които посещават Святото място“, коментира кметът и допълни, че се ремонтира и улицата към Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ , което е също от голямо социално значение.