Ударно подменят старите пътни знаци в Перник

Ударно подменят старите пътни знаци в Перник

Както вече стана ясно, Перник е една от 80-те общини в страната, в която голяма част от пътните знаци са стари и не отговарят на съвременните изисквания, а общинската управа развали договора с фирма, която се е опитала да ги пласира в града ни. Някои от знаците не само били стари и опасни, но се оказали дори са „невидими“ в тъмното, поясни Кристиян Иванов от общинската управа, който пряко отговаря за организацията на движението в миньорския град.

През последните седмици в Перник ударно се подменят  пътните знаци, които регулират движението по улици и кръстовища. Макар и често незабележима за общественото внимание, тази дейност е изключително важна за безопасността на шофьори и пешеходци.

Перник има знаци, които не са подменяни от 30-40 години. И те са опасни, предпоставка за ПТП-та.  Има знаци, даващи предимство на затворени улици. Какъвто е случаят с знакът за предимство /който вече го няма/ на излизащите от паркинга пред Минната дирекция! Пътят посока към музея в града и обратно вече е с предимство. Ще се поставят знаци и за регулиране на движението около големия паркинг зад Минна дирекция.

Преди дни бяха сменени знаци покрай бившия ресторант „Перун“ и обредния дом в града. Напомняме, че има промяна в организацията на движение около „Кауфланд“ в центъра на града.

„Шофьорите просто трябва да са по внимателни и да следят знаците. Всичко се прави в интерес и за по-голямо удобство на перничани. Има много неща, които трябва да се променят в организацията на движението на града. Но се работи усилено, ежедневно в тази посока и резултатите ще са видими за всички“ заяви Кристиян Иванов.