През уикенда – пак нарушители в Пернишко

През уикенда – пак нарушители в Пернишко

Четири бързи производства са започнати през почивните дни.

С 1, 68 промила алкохол в кръвта е управлявал товарен автомобил „Тойота Хайлукс“ 39-годишен перничанин. Мъжът бил проверен на 22 август в Радомир. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

65-годишен жител на земенското село Габровдол е управлявал автомобил с чужди регистрационни номера. Мъжът бил проверен на 23 август в село Мурено, седнал зад волана на Фолксваген „Поло“ с номера от „Фолксваген Голф“. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка и работата по случая продължава.

Брезничан е управлявал мотоциклет с чужди регистрационни номера и без свидетелство за правоуправление. 43-годишният мъж бил проверен на 23 август в гр. Брезник. Започнато е бързо производство по чл. 345, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава.

Друг 65-годишен брезничанин пък застава пред Темида за управление на дерегистиран автомобил. Мъжът бил проверен от полицията на 19 ноември миналата година, управлявайки „Нисан Съни“. Установено е, че нисана е с прекратена регистрация. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.