Аварии и ремонти оставиха стотици жители на Перник и региона без вода в жегите днес

Аварии и ремонти оставиха стотици жители на Перник и региона без вода в жегите днес

Без вода останаха в неделния ден жителите на кв.”Могиличе”  в Перник”, информираха от „В и К”. Причината е до болка позната- авария по водопроводната мрежа. От дружеството увериха, че авария ще бъде отстранена най-късно до края на деня и водоснабдяването ще бъде възстановено.

От водоснабдителното предприятие информираха още, че  във връзка с текущите строително-монтажни дейности по изграждане на новия батановски водопровод и присъединяване на водопроводните отклонения, продължава да бъде нарушено водоподаването за кв.”Бела вода”, Багова махала, град Батановци и селата -Богданов дол, Лесковец, Черна гора и Ярджиловци. От „В и К” уверяват, че фирмата изпълнител ще ускори строителните дейности и в рамките на идната седмица са планирали окончателното завършване на обекта. До тогава ще бъде частично нарушено водоподаването в тези населени места, като за някои населени места ще бъдат осигурени водоноски.

Заради повреди по водопроводната мрежа, в неделния ден без вода са и някои от жителите на централната градска част на Перник: „Марина бара” и улиците-  „Кракра“, „Вардар“, „Струма“, „Искър“; кв.”Варош,  кв. „Ралица” – ул.“Стара планина” и  ул. „Протожерица”. С нарушено водоснабдяване в почивния ден са и обитателите на ул.“Р. Димитров” в кв. „Мошино” и в кв. „Върба” в Радомир.

От „В и К” увериха, че по всички повреди работят аварийни групи до възстановяване на водоснабдяването в засегнатите райони.