Продължава кампанията за безплатна кастрация на домашни любимци в Перник

Продължава кампанията за безплатна кастрация на домашни любимци в Перник

И този месец продължава безплатната кампания по  кастрираране на домашните си кучета в Общинския приют на 22.08.2020 г.

Жителите на община Перник, които желаят да се възползват от тази възможност могат да го заявят на тел. 0884458769 или в ОП „Общинско обслужване“ на ул. „Радомир“ №1.

В рамките на инициативата домашни кучета ще бъдат кастрирани, чипирани, ваксинирани срещу бяс и ще получат паспорт, с който трябва да бъдат регистрирани. След регистрацията собствениците ще бъдат освободени от данък за притежанието на домашния си любимец.

Общински приют за безстопанствени кучета – Перник продължава да изпълнява и същинските си ангажименти по отношение на безстопанствените кучета на територията на община Перник, като всеки ден се кастрират и безстопанствени животни.

До момента в общинския приют са кастрирани над 60 домашни кучета, а фондация „Четири лапи“ е обработила над 150 домашни кучета в населените места от Община Перник. Записани до момента за кастрация за месец септември в общински приют са 12 домашни кучета. Тази седмица приключи безплатната кастрацията на фондация „Четири лапи“ в с. Зидарци. От другата седмица предстои кастрация на домашни кучета в с. Витановци, след което екипът на фондацията ще се съсредоточи в гр. Батановци.