Перник се готви за поредния Салон на изкуствата

Перник се готви за поредния Салон на изкуствата

В тазгодишното издание на Салона на изкуствата, което ще се проведе през октомври, ще намерят място събития в сферата на музиката, танците, изобразителното изкуство, литературата. Сред участниците са популярни творци и изпълнители като кралете на латиното Pambos Agapiou и Raul Torres, световно известният художник Иван Яхнаджиев АРТ, популярните писатели Zachary Karabashliev / Захари Карабашлиев и Zdravka Evtimova, Пътуваща читателска къща, писателката Радостина Николова от писателство „Мармот“, популярните певци Гуна Иванова, Sorina Bogomilova, Антонио Симеонов, КО „Орфей“ с диригент Raicho Hristov, Духовия оркестър към Двореца на културата с диригент Трифон Трифонов, всички формации на ЦПЛР-ОДК Перник, ОМД-Перник, танцови формации от областта и други.

Събитието се провежда със съдействието на Община Перник.

Билети за всяко събитие, както и VIP карти за цялата програма ще се предлагат от началото на месец септември.

Изтъкнати пернишки творци от различни жанрове се изявяват на една сцена заедно с утвърдени имена от национален мащаб, а пернишката публика има възможността да се докосне до хитови спектакли, програми и културни проекти. Салонът на изкуствата се провежда в Двореца на културата и централната част на града. Има забавления за малки и големи.

Перник е град с традиции в изкуството, в който са родени множество талантливи творци и изпълнители, някои от които продължават да създават своето изкуство тук, а други радват с таланта си публиката в цялата страна и по света. Пример за това са диригентът Юли Дамянов, писателката Здравка Евтимова, скулпторът проф. Емил Попов, певиците Гуна Иванова и Сорина Богомилова, музикантът Иван Шилото и др. В клубовете и школите в Перник се възпитават млади таланти, които печелят множество награди в национални и международни конкурси. Салонът на изкуствата е повод те да се изявят на родна сцена. Публиката в Перник има интерес към стойностни културни проекти и доказателство за това са пълните зали по време на театрални постановки, концерти и изложби. Събитие като Салон на изкуствата е проява на уважение и оценка на труда на пернишките творци и жест към пернишката публика, която ще има възможност да види на родна сцена популярни и обичани имена от българския шоу бизнес в атрактивни спектакли.