Жителите на „Бучински път” и „Рашо Димитров” останаха без вода

Жителите на „Бучински път” и „Рашо Димитров” останаха без вода

Без вода останаха днес жителите на ул.“Рашо Димитров“ и Бучински път . Причината затова е извършването на строително-монтажни дейности по изграждане на новия водопровод и присъединяване на водопроводни отклонения. Това информираха от „В и К”. От там поясняват още, че е възможно да бъде частично нарушено водоподаването за района на монтажните дейности и след приключването им, водоснабдяването ще бъде възстановено.

Заради ремонтни по водопроводната мрежа в района на кв.”Изток”, с нарушено водоподаване в горещините днес останаха и  жителите на улиците „Бл.Гебрев“- до бл.22 и „Йордан Благоев“. Без вода останаха и районите на кварталите”Проучване” и „Байкушева махала”. Това се наложи поради това, че външна фирма извършва ремонтни дейности по отстраняване на възникнали повреди по мрежата. Поради отстраняването на повреда, днес без вода останаха и жителите на ул.“Михаил Герджиков” и в кв.”Върба” в Радомир. От водоснабдителното дружество увериха, че аварийни групи работят по всички  повреди до отстраняването им и възстановяване на водоснабдяването.

По информация на „В и К”, днес обемът на язовир „Студена” е бил 21 397 800 куб.м. Притокът във водоема е бил  312 л/сек., а разходът – 400 л/сек, което означава, че притокът на вода е по-малък от разхода.