Жителите на село Рударци и квартал „Калкас” в Перник негодуват срещу честите аварии по водопроводната мрежа

Жителите на село Рударци и квартал „Калкас” в Перник негодуват срещу честите аварии по водопроводната мрежа

Жителите на кв. „Калкас” в Перник останаха днес  без вода. От „В и К” поясниха, че причината за това са наложителни ремонтни дейности на канализационната мрежа, в резултат на запушване от проливните дъждове. Затова днес от 5.00ч водоснабдяването в квартала е преустановено, до приключването на ремонтните дейности.

Не малка част от жителите на село Рударци днес също останаха без вода в горещините. Причината са пак повреди във водопроводната мрежа , този път на  улиците: „Добрич“, „Отец Паисий“ и „Христо Смирненски“- при Детската градина. Честите аварии в курортното селище разбуниха духовете. Днес рударчани се ожалиха пред камерата на БТВ  от честите аварии и безводието в района. От „В и К” информираха, че мрежата е стара и затова често аварира, но повредите се отстраняват сравнително бързо.

С нарушено водоснабдяване днес са и жителите на улиците „Гагарин“ и „Р.Димитров”, тъй като в района външна фирма извършва ремонтни дейности. Без вода са и част от обитателите на ул.”Софийско шосе”, отново заради ремонтни дейности.

От водоснабдителното дружество увериха, че по всички повреди работят аварийни групи до възстановяването на водоснабдяването. По информация на дружеството, днес обемът на язовир „Студена” е бил 21 412 300 куб.м. Притокът във водоема е 293 л/сек., а разходът – 382 л/сек. Това означава, че разходът на вода е повече от притока във водоема, макар и с малко.