Аварии оставиха без вода днес стотици жители на пернишка област

Аварии оставиха без вода днес стотици жители на пернишка област

Аварии и подмяна на водопроводи станаха причина за нарушеното водоснабдяване в някои райони на областта, информираха от „В и К”. Без вода са днес жителите на улиците ” Р.Димитров“ и“Ставропол“ в кв.”Проучване”. В кв. „Байкушева махала”  външна фирма извършва ремонтни дейности,  поради което в района днес е нарушено водоподаването до отстраняване на авариите. Без вода днес останаха и жителите на Църковски кории в кв.”Църква”, заради  ремонтни дейности. Повреди по водопроводната мрежа оставиха на сухо и жителите на ул.“Борнаревски път” в Радомир. От водоснабдителното дружество увериха, че аварийни групи работят по отстраняването на повредите и възстановяване на водоснабдяването в засегнатите райони.

От „В и К” информираха, че днес обемът на язовир „Студена” е 21 426 900 куб.м. Притокът във водоема е  626 л/сек., а разходът – 404 л/сек. Това означава, че притокът днес е близо 1.5 пъти по-голям от разхода.

От водоснабдителното дружество уведомиха, че поради технически проблем на телефонната централа, националният телефон на предприятието- 0700 16751 не работи. След отстраняване на проблема от техническата поддръжка на Виваком, абонатите ще бъдат уведомени своевременно.