На 22 произшествия са реагирали пернишките огнеборци през почивните дни

На 22 произшествия са реагирали пернишките огнеборци през почивните дни

През почивните дни огнеборците и спасителите от региона са гасили три пожара с материални загуби, три в сухи треви и отпадъци, 15 аварийно-спасителни дейности и едно лъжливо повикване.

 Отводнявани са пътните платна в района на Автогарата в Перник, на ул. „Рила“ №1 в областния град и на пътен възел „Марина бара“. Отстранявани са паднали дървета на пътните платна в пернишките квартали „Караманица“ и „Бела вода“; в селата Извор и Бобораци в община Радомир. На 4 повиквания са се отзовали в община Брезник: с. Велковци, пътя за с. Слаковци и местностите „Бърдото“ и „Бабичко било“. Няма пострадали хора и нанесени сериозни материални щети.

 Трафопост е горял в Радомирското с. Извор. Сигнал за пожара е подаден вчера, около 6, 30 ч. Причината е техническа неизправност. Съоръжението е унищожено напълно.

  Автомобилни гуми са горели в пернишкия кв. „Кристал“. Сигнал за извилите се гъсти облаци дим е подаден вчера, около 14, 20 ч. Изгорели са неустановен брой автомобилни гуми. Три противопожарни екипа ликвидирали последствията от горенето. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

 Автоработилница пламна вчера в Перник. Сигналът за пожара е подаден около 5, 50 ч. на тел. 112. Три екипа на пернишката пожарна се отправили към мястото на инцидента на ул. „Средец“. Изгорели са лек автомобил, четири мотоциклета, автоподемник и множество инструменти. Засегнато е и съседно помещение за изработване на свещи от пчелен восък. Нанесени са щети на машината за свещи. Причината за пожара не е установена. Една от предполагаемите версии е късо ел. съединение. Направен е оглед от служители на Първо РУ и е започнато досъдебно производство.