Бюрото по труда търси работници в производство на шоколадови изделия, учители

Бюрото по труда търси работници в производство на шоколадови изделия, учители

Втора поредна седмица предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места нарастват, като през изминалата седмица те се увеличиха с още 7 и достигнаха 144. Добрата новина е, че са се увеличили и свободните места за безработни висшисти с още  18 и  станаха 35, като от тях 22 са за учители.

 През изминалата седмица остана актуална офертата за работа на 20 работници в производството на шоколадови изделия в Перник, 20 охранители за София и 20 заварчици на тръби/аргончици/ за Варна.

 Освен тях, на трудовия пазар в Перник се търсят още:  топилчици,  счетоводители,   мотокаристи, маневристи,  асистент в офис, медицински сестри, детегледач, продавач-консултанти, фуражисти, готвач, учител по теоретично обучение/ компютри/,учител по информатика и информационни технологии,  шофьори на тежкотоварен автомобил 12 и повече тона, работник по поддръжка, ръководител на компютърен кабинет, учители по математика, учител, учител по математика и информационни технологии, учител по история,  лекар, медицински лаборант, акушерки, крояч, склададжии, стоковед, разпространител на вестници и брошури на граждански договор, работници поправка на джанти и гуми, училищен психолог, учител практическо обучения, учител компютърна техника, учител по физика и химия, учители по руски език, учители по история и философия, началник отдел „Обществени поръчки”, началник отдел „Човешки ресурси”, чистач-хигиенист,  учител по английски език, учител по физическо възпитание, салонни управители, бармани, учители по практическо обучение, учител по физика и астрономия, учител по биология и здравно образование, учител по английски и френски език, електротехниц промишлени сгради, шлосер-монтьори, директор на музей в Трън.

   Анализът  на предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места показва, че сред най- търсените кадри в момента са: работници в производството на шоколадови изделия, охранители, заварчици,  учители, шофьори  и други.  На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладава търсенето на кадри за производството, а след това за обслужващите дейности.

 През изминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 108 свободни места и 35 за безработни висшисти, от които 22 учители.