Карантината на ДГ”Пролет” в Перник е отменена

Карантината на ДГ”Пролет” в Перник е отменена

 На 26.06.2020 г. на територията на област Перник има  един положителен случай на COVID-19. Касае се за жена от персонала на ДГ „Пролет“ на 55 г. от гр. Перник. Тя е оставена под 14-дневна домашна изолация, без симптоми.

Директорът на детската градина Даниела Йорданова информира, че на 26 юни, при рутинен преглед жена от персонала е дала положителна проба за COVID 19. „Веднага отстранихме жената ш я изпратихме за изследване. Двата последващи теста, които й бяха направени са отрицателни. В първа група, в която работи жената, имахме по това време 8 дечица. Всички са изследвани всички и за радост пробите им са отрицателни. Въпреки това направихме цялостна дезинфекция на детската градина. В понеделник РЗИ вдигна карантината на детската градина. Жената от персонала е в отпуск в момента, тъй като беше много притеснена, въпреки последващите отрицателни проби. В момента детската градина работи спокойно”, увери Даниела Йорданова.

По информация от РЗИ, в региона има регистриран още 1 положителен резултат за област Перник. Става въпрос за семейно огнище с майка и дъщеря.

По данни на здравната инспекция,  към момента поставените под карантина общо са 125 човека.От тях 86 са в община Перник, 17 в община Радомир, 12 в община Брезник, 6 в община Трън, 2 община Земен и  2 община Ковачевци.