Традиционен молебен за здраве в Перник по повод 8-та годишнина от земетресението

Традиционен молебен за здраве в Перник по повод 8-та годишнина от земетресението

Днес в Перник бе отслужен молебен за здраве и благоденствие и водосвет по повод осмата годишнина от разрушителното земетсресение с магнитуд 5,8 по Рихтер през 2012 година. Граждани, които още помнят кошмарната нощ на 22 май, запалиха свещички, отправиха молитва към бог да пази града, за да не бъде преживян отново онзи ужас. Пред централния пернишки храм вчера бяха и кметът на общината Станислав Владимиров и екипът му, областния управител Емил Костадинов, председателят на Общинския съвет Димитър Колев, съветници

Днес отново трябва да благодарим на Бог и небесния закрилнник на перничани Св.Иван Рилски, че преди осем години земетресението напука къщи, но човешки жертви нямаше, както се е случвало при подобни земетресения в други държави, каза отец Борис  и прикани перничани да бъдат смирени, да почитат Бог и своя закрилник Св.Иван Рилски.

След края на молебена бе раздаден на гражданите и традиционния курбан, а присъстващите на молебена минаха и се поклониха пред изложените мощи на небесния закрилник на града.