Вече без вечерен час в Радомирско

Вече без вечерен час в Радомирско

Вечерният час за малолетни и непълнолетни лица, въведен на територията на община Радомир като част от противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавирус, е отменен със заповед на кмета Пламен Алексиев.

Във връзка с въведената от Министерския съвет извънредна обстановка в страната, в сила до 14.06.2020 г., беше издадена и друга заповед от кмета на община Радомир. С нея се забраняваше посещението на барове, дискотеки, игрални зали и др. Забраняваше се събирането на групи лица от над 10 човека. Забраняваше се още посещението на културно-масови мероприятия, с изключение на музеи, галерии, библиотеки и кина. Със заповедта се определяха часови диапазон между 8:30 ч. и 10:30 ч. всеки ден, в който хората над 60 г. могат да посещават хранителни магазини и аптеки.

Детските и спортните площадки също ще останат затворени за посещение. Ще могат да спортуват на открито само аматьори, в групи, не по-големи от 12 човека, без състезателен характер на заниманията и без публика. Срокът на втората заповед е до 14.06.2020 г.