Двама заразени с коронавирус от област Перник се лекуват в Белодробната болница в момента

Двама заразени с коронавирус от област Перник се лекуват в Белодробната болница в момента

Три положителни проби на SARS-CoV-2 са регистрирани на територията на област Перник към 13.05.2020г.,  информират от Регионалната здравна инспекция. Двама заразени с коронавирус се лекуват в Белодробната болница в Перник в момента.

Двама софийски граждани, контактни на положително лице от семейството, карантинирани са на територията на Община Радомир.

Едно лице от  Перник, санитар в  УМБАЛСМП „Пирогов“, клиника по урология, изследван поради контакт с положителен на COVID-19.

Заболяването при всички лица протича безсимптомно, връчени са предписания за 28 дневна карантина. Уточнени са контактните лица и са предприети всички мерки за ограничаване разпространението на COVID-19.

 Към момента в област Перник заболелите с SARS- CoV-2 са двадесет и шест. Двама от тях се лекуват в СБАЛББ-Перник, четиринадесет са под домашна карантина. Оздравелите са десет лица.

Екипи на Дирекция „Надзор на заразните заболявания“ към РЗИ-Перник изследват всички съмнителни за COVID-19 лица и контактните на всички положителни.

Към днешна дата лицата, поставените под карантина в област Перник са 515, от тях 351 са в община Перник, 110 в община Радомир, 18 в община Брезник, 22 в община Трън, 8 община Земен и  6 община Ковачевци.