Драгичево на бунт заради безводие

Драгичево на бунт заради безводие

Поредица от аварии оставиха Драгичево без водоподаване навръх Гергьовден. Това стана причина жителите на пернишкото село да се разбунят, тъй като за пореден път авария ги оставя без вода по празниците. Драгичевци настояват за смяна и адекватна поддръжка на водопровода. Кметът на селото Виктор Викторов и съселяните му поясниха, че аварията е възникнала в последния ден на април и уж била отстранена, но само час след Кметът Виктор Викторов направил няколко опита да се свърже с ВиК-Перник пред нас, но без успех. Единственият отговор, който получил от дружеството бил, че няма екип, който да работи на Гергьовден и ремонтът ще бъде извършен на следващия ден. Така хилядите жители на селото остават без течаща вода на Гергьовден!

Вчера от водоснабдителното дружество обявиха официално, че ще се извършват ремонтни дейности в Драгичево под резервоара, поради което ще бъде нарушено водоподаването до отстраняване на авариите. Така реално повече от три дни абонатите на ВиК са на сухо.

Водопроводът на селото е строен през 60-те години на миналия век и хората смятат, че само с козметични ремонти проблемът няма да се реши. Драгичевци са категорични, че ако това не се случи, ще затворят пътя София-Перник. От ВиК пък твърдят, че смяната на тръбите е отговорност на общината.