Още един заразен с COVID19 изписаха от Белодробната болница в Перник

Още един заразен с COVID19 изписаха от Белодробната болница в Перник

В края на миналата седмица още един болен- 59-годишев жител на Брезник, заразен с коронавирус, е изписан от Белодробната болница в Перник. Това информира директорът на здравното заведение д-р Величка Кадийска.

 „В момента при нас имаме още четирима болни с доказан COVID 19 и четирима, които са вероятно заразени и са тествани, но чакаме резултатите. Четиримата заразени с коронавирус са с доказани пневмонии и в момента са в средно тежко здравословно състояние. Смятам, че лечението им върви успешно и за сега нямаме притеснения за тяхното възстановяване”, увери д-р Кадийска.

На въпроса- какви са в момента потребностите на болницата от предпазни средства, д-р Кадийска отговори:”Тъй като нашите медици са на първа линия в борбата с коронавируса, имаме нужда в момента от маски, гашеризони. На нас са ни необходими маски за умерено средна защита, а не най-висока защита. В петък успях да поръчам още малко, защото средствата, с които разполагаме са ограничени. Наскоро от РЗИ ни предоставиха 50 гащеризона за многократна употреба и ние си закупихме, но са ни необходими повече, за да осигурим необходимите защитни средства за целия персонал. Благодарни сме на дарителите ни, благодарение на които получихме както средства, така и защитни облекла, но както казах, потреблението ни е голямо. До сега само в нашата болница се лекуват заболелите от коронавирус и, радващото е, че успяваме да осигурим качественото им лечение. Длъжна съм обаче, да гарантирам здравето на персонала, за да не изпаднем в положението на някои болници, да имаме заразени медици, което да породи недостиг на кадри”, заяви д-р Кадийска.