РЗИ- Перник обяви още двама заразени с COVID-19

РЗИ- Перник обяви още двама заразени с COVID-19

Два нови случая на COVID-19 са регистрирани  в област Перник към 2.05.2020г, информира РЗИ-Перник.  Заболелите са мъже на 43 и 37 години. Към момента са в добро състояние. Настанени са за лечение и наблюдение в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник.  

Броят на лицата под карантина в почивните дни се увеличава. Към 2.05.2020 г. те са 418 в област Перник, от тях 290 са в община Перник, 88 в община Радомир, 17 в община Брезник, 11 в община Трън, 7 в община Земен и 5 в община Ковачевци.

По информация на Оперативния щаб от 3.05.2020г, общият брой на заразените с коронавирус в област Перник са 19.

Припомняме, че от 1 май, със заповед на министъра на здравеопазването бе отменено задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места. В нея се посочва, че всички лица, които се намират на открити обществени места (в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата.