Драгичево става все по-уютно място за живеене

Драгичево става все по-уютно място за живеене

„След направата на покрива, подмяната на дограмата във физкултурния салон на училището в Драгичево, продължаваме с с ремонтните дейности вътре, които са към своя край. Искрено се надяваме, че ще зарадваме нашите деца, за да могат да спортуват и използват съоръжението в нормални условия! Както всички знаем, преди три години беше подменена подовата настилка в салона. Колкото и да е трудно и въпреки карантината продължаваме напред!“ Това сподели кметът на най-голямото село в община Перник Виктор Викторов. И най-големите критикари сред съселяните му вече не отричат, че Драгичево с всеки изминал ден става все по-приветливо, а ентусиастите, които подават ръка на кмета, за да помогнат кой с каквото може, стават все повече. Защото добрият пример е заразителен. Припомняме, че с помощта на дарители в навечерието на най-светлия християнски празник – Великден, бяха осигурени пакети с хранителни продукти от първа необходимост, От тази помощ се възползваха възрастни хора, хора с увреждания и хора в нужда, а дарените продукти бяха раздадени с помощта на доброволци към кметството.

В съвсем скоро време Драгичево ще има една от най-хубавите главни улици в общината. Почти решен е проблемът с водоснабдяването. В момента в селото продължава и косенето на всички зелени площи, изчистването на бурени и храсталаци. Хората работиха и на връх празничния 1-ви май, съобщиха от кметството.

Тук така се действа. Без забавяне, без чакане някой друг да ти свърши работата. И ръката на добрия стопанин – кметът на селото Виктор Викторов, си личи. Той не е просто наблюдател. Той е навсякъде, където има нужда да се свърши нещо неотложно. Не просто наблюдава, Викторов действа и се бори за благоденствието на своето село. Това обяснява защо той безпроблемно спечели своя втори управленски мандат. И не се главозамая от успеха, а продължи с още по-голяма стръв да действа за налагането на Драгичево като едно зелено, благоустроено, уютно място за живеене. Село, което е живо и младо!