Продължава пролетното почистване в общината

Продължава пролетното почистване в общината

Продължава работата по почистването на нерегламентираните сметища и привеждането както на кварталите в Перник, така и в останалите населени места общината в чист и приветлив вид. Тези дни работниците от временната заетост хвърлиха огромни усилия за почистването на междублоковите пространства в квартал Тева. Пространството под блок 31, което бе превърнато в истинско нерегламентирано сметище, бе почистено от боклуците. Десетки чували с битови отпадъци бяха събрани и извозени. На изненадващи „находки“ се натъкнаха служителите по чистотата – автомобилни гуми, части от мебели, килими, мокети, матраци и дори цяла пералня. Продължава и косенето в междублоковите пространства. В идните дни предстои да започне и почистването на главните пътни артерии, водещи към квартала.

Общинската администрация оказа съдействие и на кметството в  Батановци за премахването на нерегламентирани сметища в града. Събрани и извозени са няколко тона отпадъци. Продължава и косенето на тревни площи в Батановци.

В Димотино доброволци почистиха тротоари и окосиха тревни площи в селото. Сред тях бе и кметът на населеното място Симеон Трайков. Окосени бяха тревните площи в парка, пред кметството, пощата и алеята до парка. Почистени са и битови отпадъци. Доброволците работиха при спазване на противоепидемичните мерки, всички бяха с маски, ръкавици и спазваха дистанция.

В петък и събота в Перник продължи косенето на тревни площи в Централна градска част, както и в кварталите Изток, Мошино и Тева. Работниците от временната заетост пък събраха десетки чували с отпадъци в кварталите Красно село и Монте Карло.