Бюрото по труда в Перник търси шивачи, медици, консултанти по продажби, шофьори

Бюрото по труда в Перник търси шивачи, медици, консултанти по продажби, шофьори

 Втора поредна седмица  предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличават, като през изминалата седмица те се увеличиха значително- с още 11 и достигнаха 149 . За съжаление намаляха с 12  предлаганите свободни места за безработни висшисти и те станаха 15 , от които 14 за медици.

 Все още е актуална офертата за работа на 13 консултанти продажби за Перник на граждански договор, 10 консултанти продажби за София,  10 обслужващи работници в промишленото производство за Радомир и 50 шивачи също за Радомир. Миналата седмица се появи оферта за работа на 15 шофьори на товарни камиони за международни преводи в Пловдив.

 Освен тях, на трудовия пазар в Перник се търсят още: 2 фелдшери, 5 медицински сестри, 7 лекари, 11 общи работници, 3 мениджъри екип, 1 зареждач на материали и полуфабрикати- за хора с увреждания,  2 работници спомагателни шивашки дейности, 2 оценители на облекла, 1 служител обслужващ клиенти,  1 учител начален етап на основното образование/1-4 клас/, 1 продавач-консултант, 1 счетоводител, 2 майстори по производство на хлебни изделия, 5 арматуристи, 5 кофражисти, 2 бобиньори на електрически машини.

   Анализът  на предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места показва, че сред най- търсените кадри са: шивачите, следвани от  медици, консултанти продажби, обслужващи работници и други. На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладава търсенето на кадри за производството, а след това за обслужващите дейности .

 И през изминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 134 свободни места и 15 за безработни висшисти, от които 14 са за медици в Перник.