Пернишки криминалисти иззеха над 100 грама марихуана
Close-up. Arrested man handcuffed hands at the back

Пернишки криминалисти иззеха над 100 грама марихуана

   Специализирана полицейска операция срещу разпространението и употребата на наркотици, е реализирана от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. На ул. „Ю. Гагарин“ в областния град е проверен 23-годишен перничанин. При направения му личен обиск, у него са открити три пликчета, съдържащи суха зелена листна маса с тегло около 5 грама. От полевия наркотест е установен положителен резултат за марихуана. След претърсване на обитаваното от 23-годишния младеж жилище са открити още около 100 грама суха зелена листна маса. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка.

   В хода на проведена акция от служители на група „Противодействие на криминалната престъпност“ при РУ – Радомир, около 14,00 ч. вчера е проверен 19-годишен местен жител. У него е намерено и иззето топче, съдържащо суха зелена листна маса.

    Започнати са досъдебно производства по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс и действията по разследванията продължават под наблюдението на Районна прокуратура – Перник.