Румен Петков: Новоизграденият водопровод за Перник е поредната лъжа на Борисов. Да се намеси прокуратурата

Румен Петков: Новоизграденият водопровод за Перник е поредната лъжа на Борисов. Да се намеси прокуратурата

Председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви пред медиите, че новоизграденият водопровод, който трябваше да захрани Перник, е поредната лъжа на Борисов и поредният провал. Той призова намеса на прокуратурата.

„Проблемът на перничани се задълбочи – прокуратурата трябва да потърси сметка от тези, които извършиха безумието в Перник. Още на 5 март ние с г-н Първанов предупредихме, че този водопровод ще е поредната лъжа на Борисов и поредният провал. Водопроводът изгърмя, още преди да бъде въведен в експлоатация. В момента той се поддържа с повече от 30 ремонтаот екипите на ВиК- Перник. Това прави невъзможна подмяната и ремонта на мрежата в града Перник, която на повече от 70% е пробита. Питейнатавода, която трябва да стигне до домовете на хората, продължава да тече в земята. Затова вината е на Бойко Борисов. Той излъга по най-просташкия начин, че водопроводът ще бъде готов за 35-40 дни. Днес са 95 дни от обявяването на 18 януари, че започва изграждането на водопровода. Предупредихме, че с тези тръби няма да се издържи на налягането. Предупредихме, че тези 27 млн. са просто изливане на вода в пясък“.

Румен Петков подчерта, че и до момента няма яснота каква цена за вода ще платят Перничани.

„Каква ще бъде цената от този водопровод, която ще плащат трите квартала и селото? Тези 27 млн. веднъж извадени, трябва някак си да се върнат. Ще фалират ВиК – Перник. Вероятно ще стане собственост на „Софийска вода“. Само че никой не ги коментира тези неща и на перничани никой не им казва, че предварителният анализ сочи конкретна цена на водата“.