Нов заместник-директор има пернишката полиция

Нов заместник-директор има пернишката полиция

Комисар Тихомир Ценов е новият заместник-директор на пернишката Областна дирекция на МВР.

Със заповед на вътрешния министър от 16 април 2020 година, за заместник-директор на Областната дирекция в Перник и началник на отдел „Криминална полиция“ е назначен комисар Тихомир Ценов.  Роден е през 1979 г. в гр. София и е магистър – инженер.

Комисар Ценов е на работа в системата на МВР от 2004 година. Започнал е във Второ районно управление при СДВР като полицай. Заемал е различни длъжности в Охранителна и Криминална полиция, а през 2009 година е назначен като разузнавач. От 2012 година е началник група „Издирване“ при СДВР, на която длъжност е работил до 2018 г. Същата година е преназначен за началник сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. Награждаван е многократно за постигнати високи резултати в борбата с престъпността. Удостоен е с най-високите отличия в МВР – „Почетен знак трета и втора степен“. 

Досегашният заместник-директор Сашко Христов излиза в пенсия. За доблестна служба и принос в борбата с престъпността е награден от министъра на вътрешните работи с „Почетен знак |втора степен“.