Неразумни шофьори създаваха ядове на полицията

Неразумни шофьори създаваха ядове на полицията

И през многото почивни дни служителите на реда имаха ядове с неразумни шофьори. 66-годишен перничанин е задържан за управление на автомобил с чужди номера и без книжка.

Случаят датира от 16 април, когато на улица „Димитър Благоев“ в пернишкия квартал „Църква“ е бил проверен лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 66-годишен местен жител. Полицаите установили, че возилото е с регистрационни табели от „Опел Корса“, а водачът е с отнето свидетелство за правоуправление. Задържан е за 24 часа  с полицейска мярка и е образувано досъдебно производство.

Перничанин пък е хванат да  управлява автомобил в нетрезво състояние.

На 18 април през нощта, на улица „Юрий Гагарин“ в областния град е проверен лек автомобил „Опел Астра“, шофиран от 26-годишен мъж. При изпробването му с техническо средство за употреба на алкохол са отчетени 1, 81 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Сред нарушителите е и 15-годишен, който е управлявал нерегистриран мотопед.Закононарушението е установено на 19 април, около обяд. Полицаи от Второ РУ спрели за проверка движещ се по улица „Тодор Йорданов“ мотопед марка „Хонда“. Установено е, че хондата не е регистрирана по надлежния ред в България и се управлява от 15-годишен. Тийнейджърът е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Започнато е разследване и работата продължава.