Пожари в Радомирско и Брезнишко

Пожари в Радомирско и Брезнишко

Четири пожара са гасени в Радомирско и Брезнишко.

На пътя между радомирските села Дебели лак и Извор е изгорял лек автомобил „Фолксваген“. Колата пламнала на 17 април, около 19 часа в резултат на техническа неизправност. Няма пострадали хора.

Същият ден в брезнишкото село Душинци е възникнал пожар в къща. Два автомобила от РСПБЗН – Брезник и един от Трън участвали в гасенето. Унищожени са около 40 кв. м. покрив, лични документи на собствениците и електрически инструменти. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Склад и спомагателни постройки са изгорели при пожар в радомирското село Дрен. Огънят там е тръгнал около 16,10 ч. на 18 април. Два екипа от радомирската пожарна локализирали пламъците. Изгорели са склад и спомагателни постройки, фураж и две кучета. Няма пострадали хора. Причината е в процес на изясняване.

Покривна конструкция на стара къща е горяла в резултат на небрежност при боравене с открит огън. Това е станало на 19 април, в земенското село Елов дол. Спасени са съседни сгради, а от къщата са унищожени 12 кв. м. покрив и кирпичени стени. Няма пострадали хора.