Затвориха София за празниците!

Затвориха София за празниците!

Всички хора, които напускат столицата, са разпръснати из цялата страна, а това води до неясни последици, заяви ген. Мутафчийски на провелия се късно снощи брифинг в министерския съвет.

  На него присъстваха  министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски. „Извиняваме се за късни час, но още от вчера се наблюдава едно много тревожно нещо. Напускане масово на София, която е основното огнище с най-много болни и заразени с коронавирус. Всички хора, които напускат София, са разпръснати из цялата страна. Това води до още по-тежка епидемиологична ситуация с неясни последици. Най-вероятно последиците ще стана ясни в близката една седмица. До момента имаме още 40 нови случая – това вече не е инцидент, а тенденция. Това е в абсолютен контраст с безгрижието на нашите съграждани. Затова затваряме София за автомобилния трафик. Това ще важи и за областните градове за времето на празниците“, заяви ген. Мутафчийски. Шефът на ВМА поясни, че заповедта е съгласувана с премиера Бойко Борисов, който е дал своето съгласие. Тя влиза в сила  с считано от 00 часа днес до второ нареждане.

Имахме игра на котка и мишка с пътуващите, а полицаите на КПП-тата бяха подложени на унижение, призна с огорчение министър Младен Маринов.

 „По отношение на времевите прозорци искам да уточня, че това означава, че извън тях няма да има възможност да се придвижват лични автомобили към и от София. Вътре в столицата няма проблем – може да се придвижват свободно“, поясни министър Младен Маринов.